За водата

Винотерапия

Винотерапията е една възродена древна терапия за подмладяване. Жените от древните епохи глезели кожата си с вани с червено вино. В Древна Тракия поддържали здравето и красотата си с червено вино и добавени билкови екстракти. Хипократ пък използвал “божествената напитка” за тонизиране на организма и срещу анемия. Но винотерапията започва да се развива най-активно след изучаването от специалистите на т.нар. “френски парадокс”. Французите се хранят нездравословно, почти не спортуват, обаче пият червено вино и затова рядко страдат от сърдечносъдови заболявания и нямат проблеми с наднормено тегло.

Чрез винотерапията се лекува, подмладява, разкрасява, подобрява кръвообращението, помага за оформяне на красива фигура или пък за отслабване.

Виното и гроздето намират широко приложение  не само в природната медицина, но и в козметичната индустрия.

Красотата е толкова опияняваща!

Подхранваща маска за лице, релаксиращ масаж, отпускаща вана... и чаша хубаво вино - безброй начини да се насладиш на терапевтичния ефект на гроздето и на виното.

Гроздето е богато на глюкоза, фруктоза, витамини А, С, Р и от групата В, жизненоважни минерали и аминокиселини. Заради невероятните му полезни качества, гроздето е наричано “растителното мляко”. Гроздето и неговите производни (гроздови семки, лозови листа, сушени джибри, вино и т.н.) съдържат голямо количество полифеноли – активни съставки, които помагат за свързването на свободните радикали, за които вече знаем, че са главните виновници за стареенето на организма. На полифенолите се дължи подмладяващият и регенериращият ефект на винотерапията.

В етеричното масло от гроздови семена има незаменими мастни киселини, които лесно се възприемат от кожата, съединяват и задържат влагата. Съдържа и най-силния естествен антиоксидант, известен на науката.

Виното – еликсирът на младостта! Във виното е истината, а също и огромно богатство от полезни съставки – витамини, минерали, дъбилни вещества, фруктоза, аминокиселини и органични съединения, необходими за обмяната на веществата.

Виното оказва благоприятен ефект не само върху физическото състояние на човек, укрепва и възстановява жизнените сили, но повишава емоционалния тонус и е създава приятни спомени от добре изживяни мигове с приятели или с любим човек.


Винотерапии


Винена бъчва на Бог Дионис,
30 мин. - 40,00 лв.
/За двама-терапия с 100% минерална вода и натурален винен екстракт, пилинг, чаша вино/

Винен пилинг, 40 мин. - 60,00 лв.
/в Хамам баня-пилинг с винена утайка и кафе, пенен масаж с ароматна пяна/

Винен грях, 40 мин. - 60,00 лв.
/пилинг на цяло тяло в хамам баня с фин ексфолиант от гроздови семки и винена утайка/

Ритуал "Дионисиев елексир", 50 мин. - 65,00 лв.
/релаксиращ масаж с кайсиево масло и вино/

Ритуал "Медовина", 50 мин. - 65,00 лв.
/релаксиращ масаж с вино и мед/

Пилинг с гроздови семки, 50 мин. - 65,00 лв.
/релаксиращ масаж с гроздово масло и нежен пилинг с араматни гроздови семки/

Самостоятелен пилинг, 1 бр. – 5,00лв.
/натурални винени екстракти смесен с утайка кафе/


Външни посетители

Възрастни
25.00 лв. / събота, неделя и официални празници/
20.00 лв. / понеделник- четвъртък /

Деца от 2 до 12 г.
15.00 лв.

Пакет "Фамилия" – при посещение на семейство с две деца, второто дете е безплатно.

Месечни карти
  • 100 лв. възрастен;
  • 70 лв. за дете от 2 до 12 години;
  • 270,00 лв. – двама възрастни и две деца;
Цената включва: парна баня, сауна, арома сауна, парна баня с хидромасаж, джакузита, открит и закрит минерален плувен басейн.

*Към цената на възрастни се включват всички посетители над 12 г. възраст.


Гости на хотела

Към цената на стаята имате право да използвате следните услуги на СПА: парна баня, сауна, арома сауна, парна баня с хидромасаж, джакузита, открит и закрит минерален плувен басейн.


*Спа услугите за гостите на хотела са в сила от 14.00 часа в деня на пристигане до 12.00 часа в деня на напускане. При желание използването на спа центъра извън посоченото време се заплаща такса на външни посетители.

*Предварителната резервация Ви гарантира получаването на избраната терапия в най удобното за Вас време. В случай на отмяна на резервацията, очакваме да ни уведомите най малко два часа преди началото на съответната услуга. При анулиране на резервацията в последните два часа преди запазения час, по сметката на Вашата стая ще бъде начислена 50% неустойка от стойността на заявената услуга.

*Процедури се извършват всеки ден от 09:00 – 20:00 часа (последен възможен начален час е 19:00 часа).


Работно време: 8.00 - 20.00 часа


СПА – рецепция: 0897/870903

Запитване

Вашият е-мейл
Вашето име
Съобщение