Винотерапия

 

КАЧЕСТВА И ВЛИЯНИЕ НА ГРОЗДОВИТЕ СЕМКИ, ВИНЕНАТА КАЛ И ВИНОТО ВЪРХУ КОЖАТА И ТЯЛОТО

 

Гроздовите семки се използват много активно в козметичната индустрия. Маслото от гроздови семки има антиоксидантно свойство върху кожата. Освен това укрепва съединителната тъкан предизвиквайки лифтинг ефект. В гроздовите семки се съдържат големи количества от витамините А, Е и С.

Доказано е, че в семената на семките на червеното грозде се съдържат биологично активни вещества, които имат 50 пъти по-мощно антиоксидантно действие, отколкото витамин Е. В гроздовите семки има още и линолова киселина, която помага като забавя и потиска възпалителните процеси.

Много добре действат също и при проблемна кожа с акне, при суха кожа действат регенериращо като хидратират кожата и забавят общия процес на стареене. Освен това гроздовите семки помагат за намаляване на хорестерола, заздравяват вътрешния слой на артериите и капилярите, възпрепятстват образуването на тромби в кръвоносните съдове, също така имат свойството да нормализират повишеното кръвно налягане. Гроздовите семки имат силно антиалергично и противовъзпалително действие върху целия организъм.

 

Виното и винената кал са еликсирът на младостта! Богати са на глюкоза, фруктоза, витамини А, С, Р, както и витамини от групата В, жизненоважни минерали и аминокиселини. Заради невероятните му полезни качества, гроздето е наричано “растително мляко”.

То съдържа голямо количество полифеноли - активни съставки, които помагат за свързването на свободните радикали, за които вече знаем, че са главните виновници за стареенето на организма. На полифенолите се дължи подмладяващия и регенериращия ефект на вино-терапията.

Винената терапия има благотворно въздействие и върху целулита, заради детоксикиращото си действие. Ваните и масажът подобряват кръвообращението и подпомагат разнасянето на натрупаните токсини. Вследствие на това процесите в засегнатите от целулита клетки се нормализират, а повърхността на кожата изглежда видимо по-стегната и тонизирана. Виното има изглаждащо действие и върху стриите, особено ако се прилага под формата на ексфолиант. 

Заради антиоксидантите, които съдържа виното то е мощно средство в борбата с белезите, неравностите и щетите, които външната среда и слънцето нанасят върху кожата.

 

 

ВИНОТЕРАПИИ

 

ВИНЕН ПИЛИНГ

Антиоксидантна терапия с винен екстракт, която забавя процесите на стареене на кожата, стимулира синтеза на колагена и подобрява еластичността и тонуса. В комбинация със смлян див кестен получаваме винен пилинг, който също така действа ексфолиращо и антицелулитно. Процедурата протича в хамам баня последвана от релаксиращ масаж с ароматна пяна.

 

“ВИНЕН ГРЯХ”

Терапия, която комбинира Ориенталските традиции с Винените ритуали. 

Включва: пилинг на цяло тяло в хамам баня с коктейл от фин ексфолиант от гроздови семки и винена утайка, които хидратират и подхранват кожата, като я даряват с кадифена мекота и естествен блясък. Следва релаксиращ масаж с ароматна пяна, който стимулира енергийните процеси на кожата и подобрява състоянието и еластичността на нейната структура.

 

ПИЛИНГ С ГРОЗДОВИ СЕМКИ

Терапия с невероятен аромат и изключителни хидратиращи свойства. 

Включва: релаксиращ масаж на цялото тяло с гроздово масло и нежен пилинг, с ароматни гроздови семки, който почиства и премахва горния слой мъртви клетки. Подхранва, освежава, омекотява и възстановява еластичността на кожата. 

 

РИТУАЛ “ДИОНИСИЕВ ЕЛИКСИР”

Релаксиращ масаж на цялото тяло с вино и кайсиево масло, който подхранва, омекотява, регенерира, стимулира синтеза на колагена и подобрява еластичността и тонуса на кожата

 

РИТУАЛ “МЕДОВИНА”

Релаксиращ масаж на цялото тяло с вино и мед, който подхранва, омекотява, регенерира, стимулира синтеза на колагена и подобрява еластичността и тонуса на кожата. Медът в комбинация с топло виното видимо подобрява и овлажнява дори най-сухата кожа, също така помага при проблемни кожи с акне.

 

“ЗАВЛАДЯВАЩА ВИНЕНА ТЕРАПИЯ”

Терапия за лице, подобрява кръвообращението и регенерирането на клетките.

Включва: почистване, пилинг с гроздови семки, точков масаж с гроздово масло, маска с “Винена кал” и финален крем. Маската хидратира кожата и забавя процеса на стареене.

 

”АФРОДИТА”

Масаж на лице с бадемово масло и маска с “Винена кал”. При нормална кожа подобрява кръвообращението и регенерирането на клетките, хидратира кожата и забавя процеса на стареене.

 

”ВИНЕНА БЪЧВА НА БОГ ДИОНИС”

Антиоксидантна терапия, която подхранва сетивата. Самата терапия се изпълнява във вана под формата на бъчва „Бъчвата на Дионис”, която е пълна с минерална вода и натурален винен екстракт. В терапия е включен винен екстракт, който забавя процесите на стареене на кожата, стимулира синтеза на колагена и подобрява еластичността и тонуса. В комбинация със смляното кафе получаваме винен пилинг, който също така действа ексфолиращо и антицелулитно, нанася се самостоятелно в Бъчвата на “Дионис”. Като допълнение на винените изкушения, които се нанасят външно по кожата има още едно финално изкушение - чаша Розе, което клиентите консумират по време на ритуала, което допринася, чрез своя плодов аромат за усещане на вътрешна хармония и баланс в организма.